24 négyzetméteres, dinamikus LED falat kapott a Keleti

A korábbinál látványosabb, gyorsabb és korszerűbb megjelenítést tesz lehetővé a karbantartáson átesett, újonnan megnyitott Keleti pályaudvar utastájékoztató kijelzője. A 24 négyzetméteres LED falat és annak vezérlését a T-Systems Magyarország szállította a MÁV megbízásából.

A korábbi periodikus frissítés helyett azonnali változásokat is tud követni a Keleti pályaudvar új, az induló- és érkezővonatokat kijelző táblája. A 3×8 méteres LED fal május 27-étől segít az utastájékoztatásban.

A megújuló grafikus felület részletgazdagabb, tagoltabb elrendezést biztosít és a teljes felület kiszolgálására képes, így az esetleges váratlan helyzetek, figyelmeztetések könnyebben, akár a kijelző teljes felületén megjeleníthetőek. A megfelelő eszköz kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy ütésálló legyen és védhető a letelepedő galamboktól. Érdekesség, hogy a kijelző extrém hidegben, -20 fokban és melegben, +60 fokban is zavartalanul üzemel.

Az eszköz és a tartószerkezet szállításán túl a kiszolgáló szoftveres környezetet is a T-Systems biztosította, illetve a vállalat végezte el az integrációs feladatokat is.