BMW X5 és BMW X7 “ápdét”

: új erőforrások, illetve még több karosszériafényezési árnyalat, könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és bőrkárpitozási lehetőség

Az új BMW X5 motorházteteje alá választható erőforrások sora 2019 augusztusában egy belépő szintű, négyhengeres dízelmotorral bővül. Az új BMW X5 xDrive25d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,7 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 150 – 162 gramm / km) 2.0 liter hengerűrtartalmú erőforrása a BMW TwinPower Turbo technológia többlépcsős turbófeltöltésével és a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítmény és 450 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A hatékony dízelmotor egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja erejét a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáshoz. A motor károsanyag-kibocsátást csökkentő megoldásai között a nitrogén-oxid-megkötő katalizátorral dolgozó SCR rendszer (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) is megtalálható, amellyel az új BMW X5 xDrive25d az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány követelményeit is maradéktalanul teljesíti.

2019 nyarán ezen felül egy másik rendkívül hatékony Sports Activity Vehicle is beáll a BMW X modellcsalád soraiba: érkezik az új BMW X5 xDrive45e (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 20,3 – 23,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 39 – 47 gramm / km). A plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellben egy soros hathengeres benzinmotor dolgozik együtt az elektromos motorral, 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel. A hálózatról tölthető BMW X5 második nemzedéke 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban a tökéletes tapadás és a végtelenül sportos vezetési élmény érdekében, a lehető legoptimálisabb módon osztja el a két motorból érkező erőt a négy kerék között. Az új BMW X5 xDrive45e fedélzetén a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiával felszerelt nagyfeszültségű akkumulátor dolgozik, amely egyetlen feltöltéssel akár 80 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantál.

A bajor prémiumgyártó ügyfeleit ráadásul minden korábbinál szélesebb extrafelszereltségi paletta is kényezteti: 2019 augusztusában a BMW X5 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő portfólióján a Manhattan metál karosszériafényezési árnyalat, az ikerküllő-dizájnú, 22” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, az Anthracite vagy Ivory White színben megrendelhető BMW Individual Alcantara tetőkárpit és a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag is bemutatkozik.

Az új BMW X7-hez ugyancsak vadonatúj extrafelszereltségi tételek válnak elérhetővé. 2019 augusztusától a bajor prémiummárka ügyfelei háromféle árnyalatban megrendelhető, teljes körű BMW Individual Merino bőrkárpitozással és Anthracite vagy Ivory White színben elérhető BMW Individual Alcantara tetőkárpittal is felszerelhetik a luxusszegmens első Sports Activity Vehicle modelljének utasterét. A karosszériafényezési árnyalatok listája a Manhattan metál, illetve a BMW Individual Tanzanite Blue metál és a BMW Individual Ametrine metál színekkel bővül. A BMW X7-hez szintén elérhetővé válik a kibővített funkciókkal felvértezett BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag.