Az AutoWallis 400 millió forinttal megemelte leányvállalata tőkéjét

Az AutoWallis Nyrt. 400 millió forinttal megemelte a kizárólagos tulajdonában lévő Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) tőkéjét, hogy nemzetközi terjeszkedéséhez megfelelő szabad forrás álljon rendelkezésre – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. 

    A tőkeemelés készpénzben rendelkezésre bocsátott összegéből 32,853 millió forint a törzstőkébe kerül, amely ezáltal a jelenlegi 17,147 millió forintról 50 millió forintra emelkedik, a fennmaradó 367,147 millió forint pedig a tőketartalékba. 
   

 Az AutoWallis tavalyi árbevételének duplázását tervezi öt év alatt, az ennek eléréséhez szükséges stratégiát május 22-én mutatja be – közölte a cég. 
  

  Az autóipari befektetésekre fókuszáló AutoWallis részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik. A csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagja a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző. 
   

 A WAE az AutoWallis csoport legnagyobb árbevételű tagja, 14 országban van jelen tevékenységével.