Egy nap, egy út! edukációs program a Magyar Suzuki Zrt.-vel

Motorversennyel a biztonságos közlekedésért

A Suzuki rendőrökkel, polgárőrökkel, mentősökkel közösen figyelmeztet a körültekintő közlekedés fontosságára

Jótékonysági motoros teljesítménytúrával és közlekedésbiztonsági családi nappal hívta fel a figyelmet a Szentendrei Városi Baleset-megelőzési Bizottság és az Esztergomi Rendőrkapitányság a biztonságos közlekedés fontosságára a Dunakanyarban. A rendőrök, polgárőrök, mentők és civilek összefogásával megvalósuló Egy nap, egy út! edukációs program védnöke a Magyar Suzuki Zrt. volt.

Egy nap, egy út, egy cél

80 fő indult útnak Budakalászról, de közel hússzor ennyien érdeklődtek a Suzuki fő támogatásával megvalósuló jótékonysági program iránt. Az Egy nap, egy út! elnevezésű motoros teljesítménytúra megálmodója a Szentendrei Városi Baleset-megelőzési Bizottság volt azzal a céllal, hogy bizonyítsa, a civil és kék motorosok közlekedhetnek együtt kulturáltan és szabályosan is. A közös motorozást egyben izgalmas feladatmegoldó megmérettetésként is hirdették a szervezők, de a hangsúly a nevezési díj helyett leadott adományokon volt, amelyekkel nehézsorsú esztergomi és szentendrei családokat segítenek.

A menet Esztergomban ért véget, ahol a motorosok oktató segítségével gyakorolhatták a legtipikusabb veszélyforrás szituációkat – parkolás, kanyarodás, pontmegállás. A résztvevők a megfelelő védőfelszerelés fontosságáról és arról is tájékozódhattak, melyek a legfontosabb teendők akkor, ha már megtörtént a baleset. A szerencsétlenség következményei jelentősen csökkenthetők ugyanis a megfelelő magatartással. A Rugby Club Hotel Esztergomban bringás KRESZ vetélkedővel, egész napos programokkal, illetve edukációs játékokkal is várták a motorosok családtagjait és az érdeklődőket. „A fiatalok edukációja legalább annyira fontos szempont volt a program kialakításakor, mint a motoros társadalomé, hiszen a szabályosan közlekedő gyermekekből lehetnek később a körültekintően közlekedő motorosok. Biztosak voltunk benne, hogy kezdeményezésünkkel bátran fordulhatunk a Suzukihoz”– mondta Néveri Péter Edvárdné, az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőrszázadosa, Baleset-megelőzési titkár.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!