Utazás a történelembe négy országon át az Isonzó Expresszel

Augusztusban ismét az I. világháború déli szakaszának helyszíneire kalauzol el a MÁV Nosztalgia regionális szinten egyedülálló útja, az Isonzó Expressz Ausztrián és Szlovénián át Olaszországig

A magyar utazók körében is egyre népszerűbbek a tematikus utazások, melyek alkalmával egy-egy kultúra, hangulat vagy akár történelmi közeg enged betekintést a résztvevők számára. A magyarok utazási kedve növekvő tendenciát mutat, teret nyernek az egyedi kikapcsolódást jelentő desztinációk a 2019-es szezonban.

Javában tart már az idei nyári utazások tervezése, akár a külföldi, akár az országon belüli tájakat megcélozva. A 2018-as statisztikai adatok szerint nőtt a magyar lakosság utazási kedve, hiszen a IV. negyedéves adatok szerint tizedével több külföldi utazást tettünk, mint 2017 ugyanezen időszakában. A magyar lakosság tavaly 5,2 millió alkalommal utazott külföldre, különösen kedveltek voltak az egynapos kirándulások; ezek tették ki az utazások kétharmadát. Az autóval történő utazás mellett egyre gyakoribb a tematikus vasúti utazások szervezése, az egynapos túrák esetében sokan választják a vonatozást például advent időszakában, vagy akár Valentin nap alkalmával. A többnapos utazásokra is számos lehetőség nyílik, akár történelmi érdekességekkel tűzdelve, ilyen például a MÁV Nosztalgia által idén augusztus 5-én szervezett Isonzó Expressz utazása. A MÁV Nosztalgia ügyvezetője, Schvéd Norbert véleménye szerint az élményutazások egyre népszerűbbek:

 „Kétségtelenül nagy sikere van egynapos útjainknak is, azonban nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több utasunk fedezi fel a több napos, tematikus nosztalgia utak élményét is. Az egyik legnépszerűbb ilyen utazásunk az Isonzó Expressz, amit az egyre növekvő sikerre való tekintettel idén augusztusban is útjára indítunk. Az I. világháború déli szakaszának helyszíneit járja be Ausztrián, Szlovénián és Olaszországon át, tisztelegve a háborús hősök emléke előtt.”

Az Isonzó Expressz hiánypótló utazási lehetőség, hiszen a régióban egyedülálló, négy országot érintő útvonal. Az Isonzói csaták helyszíneit érintő vonatút elsősorban a történelem szerelmeseit célozza, de remek kikapcsolódási lehetőség bárkinek, aki egy igazán különleges utazáson venne részt. A MÁV Nosztalgia 2015 óta egyre növekvő népszerűséggel szervezi az Isonzó Expresszt, ahol az utazók történészek tolmácsolásában, valamint számos program keretében ismerhetik meg az autentikus helyszíneket. A 2019-es út során izgalmas új helyszínek is várnak az utasokra az Isonzónál és idén első alkalommal az 1918. évi Piave melletti harcok helyére is eljut a közönség.

További információ: www.mavnosztalgia.hu

Kontakt: marketing@mavnosztalgia.hu

Forrás: http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nku/nku1812.pdf