Öt autót nevezett az Opel

Az Opel Magyarország öt autót nevezett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója versenyre. A Magyarország Autója 2020 kategória döntőjében a magyar motorokkal szerelt Astrát, a hamarosan érkező Corsát és az itthon népszerű Crossland X modellt jelölték hivatalosan. Az Év Zöldautója 2020 címért pedig az eCorsa és a Grandland X konnektorból tölthető változata indul.

Astra A magyar autópiac egyik meghatározó modellje jelenleg csakis szentgotthárdi motorokkal készül. Az Astra 2016-ban elnyerte az Év Autója (Car of the Year), amellyel bebizonyította, hogy az Opel jó úton jár.

Corsa Készül az őszi piaci bevezetésre a Corsa hatodik generációja. Az értékesítés idén nyáron indul. Bár még minden információ nem ismert, a könnyűszerkezetes építési mód jóvoltából kereken tíz százalékkal sikerült csökkenteni az elődmodellhez képest az Opel bestseller súlyát amelyből 1982 – azaz az első generáció – óta 13,6 millió talált gazdára. A legkönnyebb változat 980 kilogrammja alatta marad a bűvös egytonnás határnak.

Crossland X Az Opel legkisebb szabadidő-autója igazi sikermodell, első évében mintegy 100 ezer példányban rendelték. Ez bizonyítja, hogy a kívül zömök és kompakt, belül annál tágasabb és különlegesen variálható, mutatós kétszínű fényezésű és laza megjelenésű Crossland X telitalálat a SUV-B-szegmensben. A Crossland X-et, a 2012 óta fennálló együttműködés keretében, első közös projektjeként valósította meg a PSA-csoport és az Opel, a mai anyavállalat járműarchitektúráján. A spanyolországi Zaragozában készül – akárcsak testvérmodellje, a Citroën C3 Aircross.

eCorsa Június 4-én mutatkozik be az Opel Corsa legújabb, tisztán elektromos hajtással is megrendelhető generációja (a bemutatón a Járműipar.hu is ott lesz). A villanyautó június 4-től rendelhető, az első példányok érkezésére nagyjából decemberig kell várni.

Grandland X Plug-in Hybrid

A 300 lóerős, összkerék-meghajtású Opel Grandland X konnektoros hibridet az eisenachi gyárban szerelik majd össze, további részleteket egyelőre nem tudunk a várhatóan itthon is nagy érdeklődésre és zöld rendszámra számot tartó autóról.

Év Magyar Autója 2020

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Várhatóan lesz közönségdíj is.