Megint böffentettek egy nagynak tűnő semmit…

DK: “A kormány csökkentse az üzemanyagokat terhelő adót!”

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy haladéktalanul csökkentse az üzemanyagokat terhelő adót.

    A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Ezzel az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 400 forintra, a gázolajé 404 forintra nő.
   

 Gréczy Zsolt a változásra reagálva azt mondta, hogy a Fidesz most a benzinár újbóli emelésével hajt végre megszorítást az embereken.
   

 A Gyurcsány-kormány alatt annak ellenére volt olcsóbb a benzin és a gázolaj, hogy az olaj világpiaci ára közel a duplája volt a mostaninak – jelentette ki a politikus. 2008-ban még 120 amerikai dollár volt az olaj hordónkénti ára, ma 70 dollár – tette hozzá. Ennél ékesebb bizonyíték nincs arra, hogy a Fidesz adóemelései miatt kell literenként 400 forintot fizetni a benzinért – fogalmazott.
 

   Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy a Fidesz 2004-ben, ellenzéki pártként, még 250 forintos benzinárat követelt és a 300 forintos benzinárnál “botrányt kiáltott”.
   

 A politikust más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy a közös ellenzéki EP-listára korábban a Momentum, az LMP és a Jobbik is nemet mondott, ezért ez a kérdés lekerült a napirendről.
 

   Megkérdezték, hogy a DK a következő EP-ciklusban támogatja-e a “migránsvízumot, a migránskártyát és a migránskvótát”. Válaszként kijelentette, hogy ami migráció, azt az Orbán-kormány támogatja. A kabinet hozott be több tízezer migránst Magyarországra, további több ezret pedig úgy “szabadított rá” Nyugat-Európára, hogy azokat egyáltalán nem ellenőrizte – fogalmazott.
 

   Kérdezték azokról a hírekről is, amelyek szerint folyamatosan mondanak fel a központi közigazgatásban dolgozók, a kormány azonban további elbocsátásokat tervez. A frakciószóvivő azt felelte, hogy a kabinet felelőtlen döntései miatt leállhat a közigazgatás működése.