Flottanyilvántartás egyszerűen

A SeaFleet egy olyan flottanyilvántartó szoftver, amivel egyrészt növelhető a profit, másrészt csökkenthető a kockázat, emellett pedig az adminisztrációs teendők is egyszerűsíthetők.

Ezeket az előnyöket számos beépített funkció teszi lehetővé, amelyeket kifejezetten a gépjármű flotta tulajdonosok igényeihez alakítottak. Ebben a rövid bejegyzésben a legfontosabbakra fogunk kitérni.

Az ügyintézési folyamatot támogató funkciók

A SeaFleet úgynevezett “toDo listával” emlékezteti a felhasználót az elvégzendő feladataira. Ilyen lehet egy-egy kötelező szerviz, az autópálya matrica lejárata, vagy akár egy esedékes műszaki vizsga is. Az elintézendő feladatok pirossal jelennek meg a felületen, még inkább elősegítve azt, hogy mindenképp el legyenek végezve.

Szintén egyszerűsíti az adminisztrációt, hogy a szoftveren belül precízen vezethetők és nyilvántarthatók az esetleges szabálysértések és közigazgatási bírságok, illetve a hatósági ügyintézéssel kapcsolatos folyamatok is.

Szerviz ügyintézést támogató funkciók

A rendszerben egyaránt rögzíthetők a kötelező szervizzel, a káresemény miatti szervizzel, illetve az egyéb szerviz tevékenységekkel kapcsolatos információk is.

A program folyamatosan képes gyűjteni a gépjárművezetőktől rendszámonként érkező hibabejelentéseket, amik tartalmazzák a hiba rövid leírását, illetve annak besorolását is. A beérkezett jelentéseket az illetékes felettes minősíti és ő is hagyja jóvá.

A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozott döntés születhet arról, hogy szükséges-e szerviz egy-egy gépjármű kapcsán. A program arra is lehetőséget biztosít, hogy az elvégzendő szerviz feladatokról munkalapot, vagy megrendelő lapot lehessen generálni.

Biztosítással és káreseménnyel kapcsolatos funkciók

A SeaFleet flottanyilvántartó funkcióinak használatával pontosan rögzíthetők és nyilvántarthatók a káreseménnyel, balesetekkel, kár helyreállítással, illetve kár felvétellel kapcsolatos adatok is. A felületen csatolhatók az ügyintézéssel kapcsolatos dokumentumok, így minden előzmény visszanézhetővé válik.

A gépjárművekhez kapcsolódó biztosítások mellé beállítható a biztosításuk típusa, az érvényességük ideje, az időszakos díjuk mértéke, illetve rögzíthetők a hozzájuk tartozó okmányok is.

Tovább könnyíti a folyamatot, hogy a legtöbb biztosítótársasággal együttműködve, egy speciális program segítségével egyszerűen importálhatók a számlák adatai is.

Funkciók adózáshoz

A SeaFleet flottanyilvántartó felületet biztosít az adószabályok felvitelére, természetesen a törvényi előírásoknak megfelelően. A feltöltött adótáblákat alapul véve a rendszer kiszámítja nekünk az éves adófizetési kötelezettséget a teljes gépjármű parkra nézve.

Emellett pedig ajánlatkészítés során az adó mértékét is kiszámolja az adott gépjárműre, majd megjeleníti azt bérleti díj elemenként.