Hét magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

A Google autói szerdától újra elindulnak hét magyar nagyvárosban, hogy a Street View, azaz az utcakép szolgáltatásait frissítsék – közölte Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője sajtóbeszélgetésen szerdán Budapesten.

    Hozzátette: Budapest, Székesfehérvár, Győr, Pécs, Szeged, Miskolc és Debrecen teljes utcahálózatát térképezik fel május végéig.
  

  Az alkalmazás 2013 óta működik Magyarországon, azóta többször frissítették, legutóbb tavaly. 
  

  Boros Botond elmondta, hogy a Google-térképnek a világon már mintegy egymilliárd felhasználója van, napi szinten 25 millióan használják, a világ több mint 190 országában elérhető. Az utcakép szolgáltatás 88 országban érhető el. Önkéntesen segítik az adatok frissítését és javítását a helyi idegenvezetők, akik 95 millióan vannak világszerte. 
 

   Kitért arra, hogy a Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az utcaképek elkészítésekor. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják. 
 

   A fotók kezdetben trekker, majd később egy autó segítségével készülnek. A trekker egy hátizsák formájú, több mint 18 kilogramm súlyú berendezés, amelyre fényképezőgép-rendszert telepítettek. Az ezen található 15 lencse 2,5 másodpercenként rögzít képeket.