Ezekkel az erényekkel (is) hódíthat a vadonatúj Corolla

Kényelem és praktikum

A High kivitelű modelleken többségükben alapfelszerelésként, az új Corolla más felszereltségi szintjein feláras opcióként olyan kényelmi és praktikus technológiák széles köre érhető el, amelyek a vezető és utasai számára is élvezetesebbé teszi az utazást. A legfontosabb új technológiákat az alábbiakban vesszük sorra.

LED fényszórók: Felszereltségtől függően háromféle LED-es első lámpatest: egy három parabolalencsés LED-es fényszóró, egy automatikus távolsági világítás funkcióval felvértezett, tompított és távolsági LED-es fényszóró, valamint (kizárólag a Hatchback és Touring Sports kivitelekhez) egy adaptív távfény-vezérléssel felszerelt LED-es fényszóró.

Automatikus, adaptív távfény-vezérlés: A mátrix LED rendszernek köszönhetően a fényszóró automatikusan kitakarja a fénynyalábnak azokat a szegmenseit, amelyek előttünk haladó vagy szemből közeledő járművekre vetülnének. Így a Corolla vezetője maximális látási viszonyoknak örvendhet anélkül, hogy elvakítaná a forgalom résztvevőit. A rendszer a jármű sebességétől függően automatikusan szabályozza a távolsági világítás szélességét. Tompított világítással haladva úgy módosítja a fényhatárt, hogy a lehető legnagyobb területet világítsa be, anélkül, hogy elvakítaná az előttünk haladót. Az automatikus adaptív távfény-vezérlés kanyarkövető világítás funkcióval is rendelkezik, ami javítja a kanyarok beláthatóságát.

Színes TFT kijelző 3D hatással: A műszerparkban található 7 colos multi-információs kijelző digitális és analóg sebesség-megjelenítésre egyaránt képes. A panel 3D hatás funkciója azt az érzetet kelti, mintha a műszerek a levegőben lebegnének.

Head-up kijelző (HUD): A kormánykerékről szabályozható helyzetű és fényerejű, opciós 10 colos színes head-up kijelző (a legnagyobb a szegmensben!) a legkülönfélébb menetadatokat és riasztásokat jeleníti meg a szélvédőn, a vezető látómezejében, a sebességhatároktól kezdve a navigációs útba igazításon át az öko vezetési stílus figyelmeztetésig.

Toyota Touch multimédia rendszer: Az új Corolla 8 colos, színes központi érintőképernyőjén keresztül a legújabb generációs Toyota Touch® 2 with Go multimédia és navigációs rendszer áll a vezető rendelkezésére. A továbbfejlesztett operációs rendszer felhasználói élményét az okostelefonokon megszokott többujjas parancsok, valamint a kérdéseket több kontextusban értelmezni képes egymezős keresés funkció fokozza. A képernyő képélessége és kontrasztja összevethető egy modern táblaszámítógépével, ami jobb leolvashatóságot eredményez még közvetlen napsütésben is.

eCall vészhívó rendszer: Az eCall abban az esetben nyújt segítséget az utasoknak, ha az autóban kinyíltak a légzsákok. Ilyenkor a rendszer automatikusan kapcsolatba lép a helyileg illetékes mentőszolgálattal, akiket tájékoztat a jármű tartózkodási helyéről, valamint az utasok számáról. Az eCall segítségével az utasok súlyos baleset után is kommunikálhatnak a mentőszolgálat diszpécserével. Az utasok az eCall fedélzeti nyomógombja segítségével közvetlenül is kapcsolatba léphetnek a mentőszolgálattal. A hívás a jármű beépített, fedélzeti SIM-kártyáját használja, az nem jár költséggel.

Csatlakoztatott szolgáltatások: Az új Corolla is kínál csatlakoztatott szolgáltatásokat. A vadonatúj alkalmazás számos kényelmi és biztonsági funkciót biztosít a felhasználóknak, az „utolsó kilométerre” vonatkozó navigációs tanácsoktól kezdve a navigációs adatok autóba küldéséig, a jármű helyzetének megállapításától a menetadatokon át a karbantartási emlékeztetőkig.

JBL prémium audiorendszer: Az új Corolla Hatchback és Touring Sports kivitelek hibrid változataihoz 8 hangszórós JBL prémium audiorendszer rendelhető. A hangszórókat – köztük a JBL ikonikus, A-oszlopra szerelt magashangszóróját – kifejezetten a Corolla kiemelkedően csendes utasterének akusztikai jellemzőihez hangolták. A rendszer Clari-FiTM technológiája valós időben egészíti ki a tömörített zenei fájlokban (pl. MP3 vagy streaming audio fájlok) elveszett frekvencia-tartományokat, és ezzel az eredeti felvételhez közelítő minőségben állítja helyre a hangzást és a sztereóképet.

Vezeték nélküli mobiltelefon-töltő: A vezeték nélküli töltőrendszer segítségével az utasok egyszerűen feltölthetik WPC-kompatibilis okostelefonjaik akkumulátorát: ehhez csak a sebességváltó kar előtt kialakított töltőfelületre kell helyezniük a készüléket.

Panoráma napfénytető: A Hatchback és Touring Sports modellek panoráma napfényteteje két üvegpanelből áll; az első eltolva akár 272 mm-re nyitható. A panelt teljesen kinyitva hálós szélterelő csökkenti a szélzajt; a tető belső motoros árnyékoló rolóval van felszerelve.

Lábmozgással aktiválható motoros csomagtérajtó-nyitás: A tömegpiacon egyedülálló módon opcióként mozgásérzékelővel nyitható és zárható a Touring Sports kivitel motoros csomagtérajtaja. Működtetéséhez elég a hátsó lökhárító közepe alatt megmozgatni a lábfejet. A csomagtérajtó egyetlen gombbal csukható és reteszelhető, teljes nyitási magassága beállítható.

Egyszerű, intelligens parkolássegítő rendszer automatikus fékvezérléssel (SIPA): A rendszer a tolatókamera és az első lökhárító oldalán elhelyezett ultrahangos érzékelők segítségével azonosítja a párhuzamos parkolásra alkalmas helyeket. Ezt követően automatikusan a megfelelő mértékű kormányelforgatást alkalmazva bemanőverezi a járművet a parkolóhelyre; a vezetőnek csupán a jármű sebességét kell szabályoznia. A SIPA szükség esetén automatikusan működésbe hozza a fékrendszert, így gondoskodva a biztonságos manőverezésről.