Egy, vagy egyből három új modell a vadonatúj Corolla?

A sokoldalú kifejezetten kizárólag az európai piacra fejlesztett Touring Sports

A kizárólag Európában forgalmazott új Touring Sports kombi vonalait Európában, a belgiumi Zaventem városában a közelmúltban megnyitott Formatervezési Központban álmodták meg. A TNGA platform alkalmazásának köszönhetően az új kombit a ferdehátú és szedán modellekkel párhuzamosan fejleszthették, így önálló, karakteres modellként léphet piacra. Habár az új Touring Sports modellre ugyanaz a dinamikus, jellegzetes orrkialakítás, valamint 25 mm-es magasságcsökkentés jellemző, mint az új ferdehátú Corollára, a B-oszloptól hátrafelé az autó minden karosszériaeleme egyedi. Ez kifinomult, érzéki megjelenést kölcsönöz a kombinak, lendületes tetővonala egy elegáns, mégis robusztus shooting brake körvonalait rajzolja ki. A sportos profilhoz ugyanaz a négy új keréktárcsa választható, mint a Hatchback modellnél, ahogy a két modellen megegyeznek a karosszéria síkjából kiemelkedő, széles kerékívek is, amelyek visszahajtott pereme révén a kerekek kijjebb helyezkedhetnek el, kihangsúlyozva az új Corolla szélesebb kiállását és mélyebb tömegközéppontját. A Touring Sports hátsó kialakítása harmonizál a Hatchback modell izmos vállaival és messze két oldalt elhelyezett, teljes LED-es lámpatesteivel. A hátsó szélvédő 12 fokkal erősebben döntött, mint az előző generációs modellé.

Eltérést mutat a ferdehátú Corollától a rendszámtábla elhelyezése: ez itt magasabbra, a csomagtérajtóra került; a tervezők a hátfal lépcsőzetes kialakítását még tovább csökkentették, ami elegánsabb megjelenést kölcsönöz az autónak. A hátsó lökhárító mélyebb rajzolata az orr Under Priority Catamaran formai megoldását idézi, a 2,0 literes hibrid modellen dupla kipufogóvéget találunk. Noha az első és hátsó túlnyúlások egyaránt csökkentek, az új Touring Sports modell 55 mm-rel hosszabb elődjénél. Ami ennél is fontosabb, tengelytávja (2700 mm) 100 mm-rel, míg az első és hátsó ülések tandemtávolsága (928 mm) 48 mm-rel nőtt, ami a kategória legkiválóbb hátsó lábterét eredményezte. A Touring Sports verzió ugyanabban a tizenegy színben választható, mint a Hatchback modell, illetve ugyanabban a négyféle kéttónusú kivitelben is elérhető.

A tekintélyt parancsoló, kifinomultságot sugárzó, elegáns Sedan

A kompakt Hatchback és a sokoldalú Touring Sports változatok kecses, dinamikus formai nyelvezetét alkalmazó új Sedan ugyanarra a széles és mély kiállású, új GA-C platformra épül. Egyedülállóvá teszi ugyanakkor a Corolla családon belül nagyobb tekintélyt parancsoló külső formaterve, amely vadonatúj első és hátsó kialakítással jár. Elöl a Toyota Under Priority Catamaran formai filozófiájának evolúciója fogad. A kerékdobok első sarkának lenyűgözőbb, kétlépcsős kialakítása fogja közre az erőteljesen előre ugró hűtőmaszkot – ez az új Corolla család egyik átfogó formai tematikája. A keskeny felső hűtőmaszk erőteljesebb térbeli kialakítást kapott, szerkezetében csatlakozik a divatos megjelenésű fényszórók felső széléhez, amelyek a karosszéria oldalfalára átnyúlva kihangsúlyozzák az autó mély, stabil kiállását. A lökhárító dinamikus formavilágával és a csomagtérfedél fordított trapéz alakjával a far rajzolata az orrkialakítást idézi. A Sedan egyedi hátsó lámpatesteit króm díszsáv köti össze, még inkább kihangsúlyozva a modell szélességét. Ezen túlmenően egy első és hátsó LED-es fényvezetők egyedi rajzolata azonnal felismerhetővé teszi az új Corolla Sedant. A modell 10 mm-rel lett szélesebb, első túlnyúlása 5 mm-rel csökkent, hátsó túlnyúlása 15 mm-rel nőtt. Tengelytávja (2700 mm) megegyezik a Touring Sports modellével. A Sedan magassága és a csomagtérfedél szintje egyaránt 20 mm-rel alacsonyabb, míg a szélvédő töve 35 mm-rel ül mélyebben. Az alacsonyabb első (-23 mm) és hátsó (-9 mm) csípőponttal együtt minden azt eredményezi, hogy az új Sedan mélyebb tömegközéppontot kapott. A Corolla család többi tagjához is elérhető négy új keréktárcsa mellett kilencféle karosszériaszín rendelhető, köztük az a Kristály szürke metálfényezés, amelyet kifejezetten és kizárólag az új Sedanhoz fejlesztettek ki.