Aha… Jutalmat mindenkinek

  • A Continental világszerte minden jogosult munkatársát részesíti az éves eredményből
  • A kifizetésre 2019 április közepén kerül sor

A Continental technológiai vállalat világszerte megjutalmazza munkavállalóit és világszerte ismét minden munkatársát részesíti a vállalat sikerében. A 2018-as üzleti év eredménye után előre láthatólag közel 220 000 jogosult számára összesen kb. 150 millió euró kerül kifizetésre. Magyarországon a munkatársak a 2018-as üzleti év eredménye után fejenként 380 euró, azaz 121.036 forint jutalomban részesülnek. „Mindenki dolgozott a sikerért, tehát mindenki megérdemelte a prémiumot. Már évek óta nem csupán Németországban részesednek alkalmazottaink a vállalat sikeréből, hanem mind a 60 országban és piacon is, amelyben aktívak vagyunk. A mi értelmezésünk egymás támogatása érték, négy alapértékünk egyikének megnyilvánulása”, magyarázta Dr. Ariane Reinhart, a Continental igazgatótanácsának emberi kapcsolatokért felelős vezetője.

A munkavállalói részesedési program transzparens és méltányos

A Continental konszern üzemi tanácsának elnöke, Hasan Allak is méltányolja a munkavállalók globális részesítését a vállalat sikerében: „A Continental munkavállalók számára nyújtott elismerési programja nem csupán transzparens, hanem igen méltányos is. A munkatársak részesítése máshol is működő gyakorlat kellene, hogy legyen.”

Az elismerési program az adott üzleti évben a vállalati értékteremtésen alapul. A jutalom kiszámítása során figyelembe vesszük a jogi, valamint a szerződéses szabályozásokat, valamint a gazdasági teljesítőképességet is. A kifizetés feltétele az alkalmazotti jogviszony a teljes 2018-as évben, valamint felmondás nélküli munkaviszony 2019. március 31-ig. 2017-ben a világszerte kifizetett összeg összesen 170 millió euró körül alakult.