Ez is egy hozzáállás… A Hankook szerint felesleges a hangulatkeltés

A Hankook Tire Magyarország Kft. bejelentette, hogy a VDSZ-szel folytatott egyeztető eljárás nem vezetett eredményre. A várható sztrájkkal kapcsolatban a vállalat megerősítette, hogy mint a figyelmeztető sztrájk idején, ezután is a magyar törvényeknek megfelelően fog eljárni.

A Hankook Tire Magyarország Kft. vezetősége felkészült a várható sztrájkra. A vállalat eltökélt abban, hogy a sztrájk idején, mint eddig is, mindenben törvényesen fog eljárni. A vezetőség nyugodtan néz az elkövetkező hetek elé, a partnerek kiszolgálásban nem várható fennakadás.

A korábban bejelentett, átlagosan 13,6%-os béremelés a vállalatnál rendben megtörtént, az év elejétől visszamenőleges hatállyal.

A Hankook Tire határozottan visszautasítja a VDSZ-DGSZ vádjait. Nem igaz, hogy a cég megpróbálja megfélemlíti a munkavállalóit és pressziót vagy pszichikai nyomást alkalmaz. A törvény előírja a munkaidő percre pontos nyilvántartását, beleértve a távollétet és így a sztrájk esetét is. A vállalat éppen ezért nem érti a VDSZ felvetését.

A Hankook Tire arra kéri a szakszervezetet, hogy felelőségteljesen viselkedjen, és ne keltsen alaptalan
vádaskodással felesleges feszültséget a munkavállalók között.

Hétfőtől újabb sztrájk várható a Hankooknál