Mi már tudjuk a magyar pilóta nevét, de megkértek, még ne mondjuk el

Magyar versenyző is indul az össz-európai TOYOTA GAZOO Racing Trophy második évadán


Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő TOYOTA GAZOO Racing Tropy résztvevői Európa-szerte rajthoz állhatnak a rally- és pályaversenyeken: a80 000 euró összdíjazású versenyeken mindhárom TMG GT86 modell indulhat. A rögtön indulásának évében rendkívül népszerűvé váló bajnokságban az ide évadban egy magyar csapat is megméretteti magát, ennek részleteiről a csapat és a Toyota egy önálló sajtótájékoztató keretében ígért tájékoztatást.

A sikeres bemutatkozó évet követően – amikor a német Hermann Gassner Jr rallyversenyző összetettben nyert GT86 CS-R3 autójával – március 1-jén elindult a TOYOTA GAZOO Racing Trophy második idénye. A tavalyi évhez hasonlóan minden TMG GT86 modellel versenyző pilótának lehetősége van nevezési díj fizetése nélkül részt venni a 80 000 eurós összdíjazású versengésben. Már most öt ország (Németország, Nagy-Britannia, Magyarország, Szlovénia és Svájc) több autósport szakágát képviselő versenyzője nevezett – köztük a tavalyi győztes Hermann Gassner Jr is –, de a következő hetekben további jelentkezésekre lehet számítani – így a bajnokságnak magyar résztvevője is lesz majd. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy a csapat Toyota GT86 CS-Cup autóval száll majd versenybe az elsőségért, a részletekről azonban a Toyota és a csapat egy későbbi időpontban ígért tájékoztatást.

Március 1. és november 30. között a versenyzők bármilyen európai rally- vagy pályaversenyen elindulhatnak GT86 CS-Cup, CS-V3 racer vagy CS-R3 rally autójukkal, helyezésüknek megfelelően pedig pontokat gyűjtenek. Az idény végén összesítik a versenyzők 10 legmagasabb pontszámát, és ez adja majd a Trophy végeredményét. Az egyes versenyeken elérhető pontok száma a futam hosszától és az indulók számától függően eltérő. Azért, hogy a lehető legjobban megkönnyítsék a nevezést a pilóták és a csapatok számára, a TMG nem számít fel nevezési díjat, és nincsenek külön a Trophy részvevőire érvényes műszaki követelmények sem. Ezzel szemben a Trophyra benevező pilóták kedvezményes áron jutnak pótalkatrészekhez.

A sikeres idényt követően az öt legjobb GT86 pilótát az alábbiak szerint díjazzák: a 2019-es TOYOTA GAZOO Racing Trophy győztese 30 000, a második helyezett 20 000, a harmadik 15 000, míg a negyedik és ötödik helyezett 10 000, illetve 5 000 eurót kap. Mindemellett a Toyota Deutschland GmbH további 1 000 eurót ajánlott fel a VLN, az RCN és a német rally bajnokság (DRM) egyes fordulóiban a legjobb helyezést elérő TMG GT86 pilótának.

 „Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Toyota Motorsport GmbH 2019-ben is támogatja az ügyfél motorsportot. Az első TOYOTA GAZOO Racing Trophy után érkező pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy a Trophy koncepciója működőképes. A tél során némiképp módosítottunk a díjazáson, illetve a pontozáson annak érdekében, hogy élénkítsük a versenyszellemet, és garantáljuk, hogy minden nevező azonos feltételekkel szállhasson ringbe. Reméljük, ismét sikeres és izgalmas idénynek nézünk elébe. Partnereinkkel, a Ravenollal, a PFC-vel és az IKmediával szeretnénk megalapozni a TOYOTA GAZOO Racing Trophy jövőjét.”

A TOYOTA Motorsport GmbH

A Toyota Motorsport GmbH (TMG) 1979 óta működik a németországi Kölnben, s a vállalkozás folyamatosan bővülő tapasztalatokra tett szert a Rally Világbajnokságban, számos sikert aratva a két évtizeden át tartó versenyidőszakban. A TMG volt a bázisa a Formula 1-es (2002-2009) versenycsapatának is, amely számos előkelő helyezést szerzett. A TMG 2012 óta a Hosszútávú Világbajnokságon is részt vesz, s az így nyert tapasztalatok és kutatási eredmények révén nemcsak a motorsportokban és az autógyártási fejlesztések terén játszik vezető szerepet, hanem a TOYOTA Motor Corporation számára is értékes támogatást nyújt. Az utóbbi években a TMG jelentősen kibővítette ügyfél motorsport üzletágát – mind a rally, mind a pályaversenyek területén –, miközben minden aktivitását a következő alapelv hatja át: Az izgalmas versenyélmények alapja a csapatszellem és a fejlett technológia. www.racingbytmg.com