Visszatérés, kis csavarral

Százhatvan kilométeres hómobilozással, és egy kis extra kalanddal ért véget a Szalay Balázs vezette Iditarod Expedíció.

A maroknyi magyar különítmény – kiegészülve a TV2 csinos műsorvezetőjével, Szekeres Nórával – az elmúlt napokban felfedezte magának a havas-jeges Alaszkát, miközben a világ leghíresebb kutyaszánversenye, az Iditarod útvonalát követte a vadonban. 

„Az utolsó napon vissza kellett térnünk a kiindulópontra, úgyhogy százhatvan kilométert kellett megtennünk a hómobilokkal – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája, aki már harmadik alkalommal járt az Iditarodon. 

– Reggel havazásban indultunk útnak, és nem volt olyan szép napsütés, mint az előző napokban, de így is kellemesen telt az utunk. Kivéve a vége, amikor az egyik hómobilnak tönkrement az akkumulátora, mert azt onnantól már vontatni kellett. Igaz, ebben van rutinunk, hiszen a sivatagban is jó néhányszor megtréfált már minket a technika ördöge. Összességében jó kis hetünk volt, nagyon sok érdekességet láttunk, néhány szakaszon át végigkövettük „a föld utolsó nagy versenyét”, és számtalan természeti csodával találkozhattunk. Az expedíció tehát elérte a célját.”