Hogyan tovább?

SEAT ragyogás a Mobil Világkongresszuson

A SEAT ötödik alkalommal vett részt a Barcelona Mobil Világkongresszuson, az egyik legnagyobb név a rendezvényen. A spanyol márka kihasználta a lehetőséget, hogy kiváló példáját mutassa a városi mikromobilitás iránti elkötelezettségének – az új SEAT Minimó egy, a városi mobilitást forradalmasító koncepcióautó.


Ezzel a koncepcióval a SEAT megerősíti, hogy élére áll a Volkswagen csoport mikromobilitási stratégiájának, ötletekkel és kifejezetten a városokon belüli rövid utakra tervezett termékek létrehozásával. Az új SEAT Minimó ötvözi az autó biztonságát és kényelmét a motorkerékpár agilitásával és parkolási kényelmével. Különösen a járműmegosztó szolgáltatásokra lett kifejlesztve, 100% -ban elektromos, és az innovatív akkumulátorcsere-rendszernek köszönhetően lehetővé teszi, hogy az autómegosztó szolgáltatók akár 50% -kal is csökkenthessék működési költségeiket.


A városok beszélnek, SEAT hallgat

A kongresszus folyamán a SEAT-nek lehetősége nyílt találkozni és meghallgatni több állami intézmény képviselőit, hogy a városi mobilitással kapcsolatos nézeteiket és konkrét igényeiket megismerhessék. E közös erőfeszítések eredményeként a SEAT elemezni fogja a hatóságok és a nyilvánosság által a SEAT Minimó koncepcióautó fejlesztésére tett javaslatok integrálásának lehetőségeit, hogy megoldásokat találjanak a közös célra – fokozni a városi mobilitást.

Luca de Meo, a SEAT elnöke kijelentette, hogy “többek vagyunk mint egy autógyártó, és szeretnénk a hatékony mobilitás átalakulásában vezető szerepet betölteni a városi területeken, de ezt nem tehetjük egyedül, és partnereinkkel kell együttműködni. Most már együtt kell működnünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy integráljuk az MWC ideje alatt felmerült véleményeket, és megfeleljünk a nagyvárosok igényeinek. “


A szoftverház Barcelonában keres helyet

A SEAT a változás formálta kontextushoz való alkalmazkodás és a vállalat sikeres digitális átalakításának érdekében bejelentette, hogy 2019-ben létrehoz egy szoftverházat. A központ jelenleg a tökéletes helyszínt keresi a városban, és több mint 100 szakembert fog felvenni, akik a www.welovesoftware.seatwebhelyen jelentkezhetnek.


Megalapításának célja, hogy tovább erősítse a Volkswagen-csoport szoftverfejlesztő központjainak sikeres informatikai hálózatát, és a folyamatok digitalizálásával növelje a hatékonyságot. Ezenkívül a szoftverház szerepe az új mobilitási koncepciókkal, konnektivitással és autós digitalizálással kapcsolatos új üzleti modellek megerősítése, különös tekintettel a SEAT-ra.


A Metropolis: Lab Barcelona integrálódni fog az új központba, hogy a jobb mobilitás érdekében továbbfejlessze innovatív megoldásait. Más független SEAT vállalkozások, mint például az XMOBA is, az összes szinergia teljes kihasználása érdekében ezen új központban fognak működni.

Mobilitási tanácsadó, egyetlen platform a mobilitási igényeknek

Pontosan egy évvel ezelőtt, a tavalyi Mobil Világkongresszuson, a SEAT számos stratégiai találkozót tartott a tech szektor leghíresebb vállalkozásainak vezetőivel, hogy új technológiákon, például mesterséges intelligencián alapuló városi mobilitási megoldásokat kutassanak és fejlesszenek ki.


Az alkalmazás a legjobb utat ajánlja, hogy a felhasználók a lehető legjobban érhessék el úticéljukat a különböző mobilitási lehetőségek elemzésével, a tömegközlekedéstől más alternatívákig, például közösségi autózás, motosharing vagy kerékpármegosztó rendszerek használatával.


A SEAT független vállalata, a jobb mobilitáshoz új megoldásokat tesztelő XMOBA vezeti majd a Mobility Advisor integrációját a végfelhasználóknak már kínált  együttműködő mobilitási megoldások platformjaként szolgáló Justmoove-ba.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!