Szitu, amiért magyarázkodnak a zsaruk, a zsaruk miatt

Korrupció miatt őrizetbe vettek több autópálya-rendőrt

Őrizetbe vettek több autópálya-rendőrt, azzal gyanúsítják őket, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán Győr megyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Gyõr, 2019. február 26. Rendõrautók állnak a Gyõri Regionális Nyomozó Ügyészség elõtt 2019. február 26-án. 18 õrizetbe vett, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság állományába tartozó rendõrt azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértõ autósokat az M1-es autópályán a megyében. MTI/Krizsán Csaba

    A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességet megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást – olvasható a közleményben, amelyet Keresztes Imre főügyész jegyez.

    A főügyész azt írta: a nyomozás eddigi adatai szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságnál dolgozó rendőrök az M1-es autópályán ellátott szolgálatuk alatt a szabálysértőkkel szemben készpénzért cserébe “elálltak a további intézkedésektől”.

   Az ügyészség a bizonyítékokra tekintettel kedden összehangolt akciókat hajtott végre, amelyek célja az elkövetők tettenérése, elfogása, őrizetbe vétele és további bizonyítékok beszerzése volt. Az ügyészség házkutatásokat hajtott végre, gyanúsítottakat hallgatott ki.

Gyõr, 2019. február 26. Rendõrautó hajt ki a Gyõri Regionális Nyomozó Ügyészség épületébõl 2019. február 26-án. 18 õrizetbe vett, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság állományába tartozó rendõrt azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértõ autósokat az M1-es autópályán a megyében. MTI/Krizsán Csaba

    Az ügyben 18 embert vettek őrizetbe, a házkutatások során több mint tízezer euró (csaknem 3,2 millió forint) készpénz került elő. Az ügyészség valamennyi elkövetőnél indítványozza, hogy hozzanak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, amelyről a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája dönt.
 

   Közölte továbbá: az akció végrehajtásában a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségnél szolgálatot teljesítő ügyészeken túl közreműködik a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ, abban összesen mintegy 150 ember vesz részt.

    Az ilyen hivatali vesztegetés elfogadása 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, azonban a büntetési tétel felső határa – tekintettel a halmazati szabályokra – 12 év.