Ja, a BMW is ott járt a 2019-es Mobil Világkongresszuson

A Barcelonában kiállított további látványosságok: a BMW Vision iNEXT és a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel dolgozó, új BMW 3-as limuzin

A BMW Group barcelonai standjára a vezetés élményének új korszakát előrevetítő BMW Vision iNEXT és a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel dolgozó, új BMW 3-as limuzin is felgurult. Forradalmi tanulmányautóként a BMW Vision iNEXT a vezetés vadonatúj formáját váltja valóra, a legkorszerűbb BMW SAV (Sports Activity Vehicle) modellek méretét és karosszériaarányait idézve. A koncepció a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiája részeként egy modellben egyesíti az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás innovációit, megadva a választ arra a legfőbb kérdésre, hogy miként nézhet ki egy olyan gépkocsi, amelynek ugyan nincs szüksége sofőrre, de igény szerint vezethető. A BMW Vision iNEXT egyedülálló utastéri funkciói között a „Shy Tech” névre keresztelt innovatív technológia is megtalálható, amelyet a mérnökök gondosan elrejtettek a szem elől: a vezérlőpaneleket az utastéri felületekbe integrálták, amelyek csak akkor válnak láthatóvá, ha szükség van rájuk. A jövőben így a fából vagy szövetből készült felületek is szolgálhatnak járművezérlő egységekként, kijelzőkre pedig egyáltalán nem lesz szükség, hiszen az intelligens kivetítés bármilyen felületből interaktív kijelzőt varázsol. A felületek érintésre kelnek életre – ha a BMW ügyfele például a következő zeneszámot szeretné aktiválni.

Még több információ a BMW Vision iNEXT modellről. (https://www.press.bmwgroup.com/hungary/article/detail/T0285030HU/a-bmw-vision-inext)

A BMW 3-as limuzin a világ legnépszerűbb prémium gépkocsija és a müncheni központú vállalatcsoport elsőszámú modellje, amelyből már több mint 15 millió példány talált gazdára világszerte. Az elmúlt 40 esztendőben a BMW 3-as limuzin a középkategóriában átélhető sportos vezetési élmény szimbólumává érett, amely dinamikus vonalvezetésével, agilis vezethetőségével, példaértékű hatékonyságával, valamint vezetést támogató rendszerei, járművezérlő funkciói és járműkapcsolati megoldásai jövőbe mutató innovációival a BMW modelljeinek legendás értékeit hirdeti, egyetlen modellbe sűrítve.

Még több információ az új BMW 3-as limuzinról. (https://www.press.bmwgroup.com/hungary/article/detail/T0285570HU/az-%C3%BAj-bmw-3-as-limuzin)

A 2019-es Mobil Világkongresszus látogatói az új BMW 3-as limuzinban már a 2019 márciusában debütáló BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant) első, sorozatgyártásban kínált funkcióit is megtapasztalhatják. Az intelligens útitárs kiválóan ismeri a gépkocsi funkcióit, szükség esetén pedig működtetni is képes azokat. A BMW Intelligens Személyi Asszisztens ezen felül folyamatosan tanul a felhasználótól, ellesi szokásait és napi rutinját, hogy az adott helyzetekben és környezetekben egyre közvetlenebb és készségesebb módon kínálhassa fel szolgáltatásait. A technológia egyik legkülönlegesebb funkciója, hogy a többi vezetést támogató rendszerrel ellentétben a BMW ügyfele itt tetszése szerint nevet is adhat a digitális személyiségnek. A BMW Intelligens Személyi Asszisztens ugyanakkor nem csupán a vezető utasításait képes végrehajtani, de minden pillanatban segítségre készen áll és a hosszabb beszélgetésekben is partnernek tekinthető. A BMW ügyfelének személyes preferenciáit és kedvenc járműbeállításait ismerő újítás minden egyes utasítással, feltett kérdéssel és funkciómódosítással jobbá, ügyesebbé és közvetlenebbé válik.

Még több információ a BMW Intelligens Személyi Asszisztensről. (https://www.press.bmwgroup.com/hungary/article/detail/T0285536HU/a-bmw-%C3%BAj-m%C5%B1szerfala-digit%C3%A1lis-intelligens-a-vezet%C5%91re-f%C3%B3kusz%C3%A1l-%C3%A9s-minden-pillanatban-naprak%C3%A9sz)

A BMW i Ventures a mikro-mobilitás, a mesterséges intelligencia, a térkép-digitalizáció és a vállalkozásbiztonság területén is tartogat újításokat

A nagyvárosok mobilitását forradalmasító megoldások felkarolására létrehozott BMW i Ventures társaság a BMW Group azon divíziója, amely a vállalatcsoport aktuális és jövőbeni üzleti modellje szerint fektet be a technológia, a szolgáltatásipar és az ügyfél-ökoszisztéma területein kifejlesztett csúcstechnológiás megoldásokba. A BMW i Ventures Mountain View-ban, San Franciscóban és Münchenben működtet irodákat. 2019. február 26-27. között, a barcelonai Mobil Világkongresszuson a BMW i Ventures négy újító vállalkozásról rántja le a leplet.
Még több információ a BMW i Ventures divízióról. (https://www.bmwiventures.com/)

A Lime (https://www.li.me/) a nagyvárosi forgatagokban megvalósítható, emisszió-mentes mikro-mobilitás lehetőségeivel kecsegtet. A megosztható opciók között a kerékpár, az elektromos kerékpár és az elektromos roller is fellelhető, a világ több mint száz piacán – amelyből tizenöt Európában található.

A Graphcore (https://www.graphcore.ai) olyan intelligens processzorokat készít, amelyek kifejezetten a mesterséges intelligencia háttértámogatására hivatottak. Az intelligens processzorok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatók vadonatúj technológiákat fedezzenek fel és ezzel a mesterséges intelligencia újabbnál újabb innovációit váltsák valóra.

A Mapillary (https://www.mapillary.com/) egy intelligens navigációs platform, amely számítógépes algoritmusok alapján határozza meg az egyes utcák becsült forgalmát. A végeredmény egy folyamatosan frissülő, digitális információkkal kiegészített térképrendszer, amellyel kezdetét veheti az automatizált járművezetés korszaka.

A Vera (https://www.vera.com) lehetővé teszi, hogy az ügyfelek könnyedén biztonságba helyezzék digitális üzleti tartalmaikat, legyen szó bármilyen platformról vagy eszközről.