A Seat, Minimó néven alkotta újra a Twizy-t

A SEAT – saját bevallása szerint – óriási lépést tesz a városi mikromobilitási stratégiájában a Minimó bemutatásával az idei Mobile World Kongresszuson, ami egy mobilitási platformként kifejlesztett koncepcióautó, mely bemutatja a vállalat jövőképét a városi mobilitásról.

Ezen a reggeli sajtótájékoztatón Luca de Meo, a SEAT elnöke elmagyarázta, hogy “a SEAT Minimó kifejezetten úgy lett megtervezve, hogy alkalmazkodjon a mobilitási platformokhoz, amelyek a városi vezetés jövőjét jelentik, ahol a forgalom korlátozott lesz, és csak néhány szolgáltató lesz képes mobilitási szolgáltatást nyújtani.” De Meo hozzátette: “Ez az a megoldás, amelyet a carsharing cégek vártak, és ez a modell kulcsfontosságú az ilyen típusú vállalatok jövedelmezőségének javításához. A ma bemutatott koncepció megfelel mind a városok, mind a közösségi autózást biztosító cégek igényeinek. “

Az autó és a motorkerékpár erényei

A Minimó-t úgy fejlesztették ki, hogy a két világ értékeit ötvözi: egy autó biztonságát és kényelmét a motorkerékpár agilitásával és könnyű parkolásával. Két utas számára biztosít kényelmes utazást, ez a 100% -osan elektromos koncepcióautó beépített akkumulátorcsere-rendszerrel lett kifejlesztve, amely lehetővé teszi a jármű teljes töltését néhány perc alatt és több mint 100 kilométeres távolságot biztosít. Mivel ezeknek az autóknak nem szükséges az újratöltési pontokon tartózkodniuk, ez az innovatív rendszer azt jelenti, hogy az autókölcsönzés működési költségeit 50% -kal csökkenti.

2,5 méter hosszú és 1,2 méter széles autóval 3,1 négyzetméternyi helyet foglal el a 7,2 négyzetméteres normál autóhoz képest, ami jelentősen csökkenti ökológiai lábnyomát a városban. A Minimó egy motorkerékpár-parkolóban parkolható, és egy forgalmi sávban egymás mellett is elférnek egy átlagos autónyi helyen.

“A Minimó egy hiper-konnektivitással, beépített 5G technológiával rendelkező jármű, amely kényelmes és teljes digitális élményt nyújt a “Digital Access kulcs és a vezeték nélküli Android Auto ™” segítségével az autó kijelzőjén anélkül, hogy a felhasználónak csatlakoztatnia kellene okostelefonját bármilyen kábellel vagy aljzatba. Az egyéb funkciók között az autó felismeri, hogy a vezető 16 vagy 18 éves múlt, hogy ennek megfelelően 45 vagy 90 km/h sebességre állítsa be végsebességét. Ezen túlmenően, a az Android Auto Google Assistant-jével, a felhasználók a szemüket az úton és a kezüket a kormányon tarthatják, miközben hangjukat használják, hogy kapcsolatban maradjanak, könnyen kapjanak válaszokat, kezeljék a feladatokat és irányítsák a médiaközpontot “– mondta de Meo a sajtótájékoztatón.

Ebben az értelemben, és a SEAT Minimó felhasználói élményének javításához fontos lépésként a SEAT és az Android Auto együttműködtek a teljes zökkenőmentes, intuitív kapcsolat létrehozásában, amellyel a felhasználó könnyen hívhatja a telefonszámokat, olvashat és válaszolhat a szöveges üzenetekre, és használhatja támogatott navigációs, média- és kommunikációs alkalmazásokat a jármű kijelzőjén.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!

Oldalak: 1 2 3