Hétből három!

Három Oscart hozott el a Lexus szuperhősfilmje

Hét Oscar jelöléséből hármat díjra váltva minden előzetes várakozást felülmúlóan szerepelt az idei díjszezonban a Fekete Párduc – az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautó márkából’ igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus eddigi legsikeresebb filmes együttműködése. A gyakorlatilag azonnal kultfilmmé váló mozi annyi rangos szakmai elismerést nyert az évad során, hogy még összeszámolni is sok.

A Marvel és a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljei mellett az azokban bemutatkozó forradalmi technológiákról és jövőbemutató műszaki megoldásokról ismert Lexus együttműködése akkora sikernek bizonyult, ami nem csupán az egész szakmát, de vélhetően a filmóriást és a prémium autógyártót is meglepte. Az 1,35 milliárd dolláros bevételével minden idők legsikeresebb képregényfeldolgozásának és szuperhősfilmjének bizonyuló Fekete Párduc a díjszezont is meglehetősen erősen kezdte: 3 Golden Globe jelölését (Legjobb drámai film, Legjobb zene, Legjobb eredeti betétdal) ugyan nem váltotta díjra, a hollywoodi színészcéh által odaítélt „kis Oscarnak” is tekintett SAG díj közül ugyanakkor kettőt is elhozott, a Legjobb szereplőgárda és a Legjobb kaszkadőrmunka kategóriában. A Legjobb különleges effektekért valamint a Legígéretesebb feltörekvő tehetségnek járó BAFTA díj, valaminta Legjobb rap előadásért és a Legjobb eredeti filmzenéért odítélt Grammy díjak elnyerése után az egész szakma lélegzetvisszafojtva figyelt, vajon meddig menetel az Oscaron a 7 jelölést begyűjtő blockbuster.

Már az Oscar jelöléseivel új történelmet írt a Lexus szuperhősfilm

A Fekete Párduc 7 Oscar jelölést is kapott (Legjobb film, Legjobb látványtervezés, Legjobb jelmeztervezés, Legjobb eredeti filmzene, Legjobb eredeti betétdal, Legjobb hangkeverés, Legjobb hangvágás) – és a szakemberek szerint egy nyolcadikat, a Legjobb vizuális effektekért járót is megérdemelte volna. Ezzel a Fekete Párduc történelmet írt, hiszen ez volt az első szuperhősfilm, amit a Legjobb film kategóriában Oscarra jelöltek. Az év egyik legnagyobb sikertörténetének számító Fekete Párduc végül három Oscar jelölését váltotta díjra: a filmet az akadémia szavazói a Legjobb látványtervezés, a Legjobb jelmeztervezés és a Legjobb eredeti filmzene kategóriában ítélték díjra érdemesnek.

Óriási siker a Marvelnek és a Lexusnak egyaránt

Az, hogy a Fekete Párduc nem csupán a kasszáknál döntött rekordokat, hanem a díjszezonban is, kétségkívül hatalmas siker mind a filmet jegyző stúdiónak, mint az autós együttműködő partnernek, a Lexusnak. A filmben ugyanis az autómárka több modellje, különösen az ikonikus Lexus LC szupersportkupé és a gyártó jövőbemutató high-tech technológiái egészen markáns szerepet kaptak. A Fekete Párduc egyik leglátványosabb és legemlékezetesebb része az az autóüldözéses jelenet, amelyet a A CGI munkálatok vezetője, Brendan Seals ekként kommentált: „Lövedékekkel kellett megrongálnunk a Lexust, betörni a szélvédőjét, a Párduc karmának nyomait rányomni, szóval jó néhány verzióját felépítettük a kocsinak mindenféle megrongált állapotban, hogy felhasználhassuk az egész jelenetben. Az egyik legizgalmasabb snitt az volt, mikor Klaue rálő a Párducra a szonikus fegyverrel, minek hála a Lexus LC 500 száz apró darabra hullik szét.”

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!