Exkluzív Lexus rendezvény a Milánói Dizájn Héten

A dizájn világára is hatással lehet a Lexus új generációs világítástechnológiája, ami fényesebb jövőt ígér. A Lexus 12. alkalommal vesz részt a Milánói Dizájn Héten, bemutatva a márka formatervezési filozófiáját. A nemzetközi hírű japán Rhizomatiks dizájn-stúdió a Lexussal együttműködve fényhatásokkal alkotott interaktív élményt kínál a látogatók számára.

A környezetbarát hibrid elektromos autóiról és azok lenyűgöző, futurisztikus formavilágáról ismert Lexus bejelentette, milyen kiállítással jelenik meg immár 12. alkalommal a világ első számú dizájn-rendezvényén, a Milánói Dizájn Héten.* Az elmúlt több mint egy évtized során a Lexus Dizájn Rendezvény újra meg újra különleges élményekkel nyűgözte le a látogatókat, és a világ legnevesebb tervezőivel szorosan együttműködve mutatta be a Lexus formatervezési filozófiáját.

Az idei “Fényvezetés” című installáció elkészítéséhez a Lexus a világhírű Rhizomatiks dizájn-céget kérte fel partnernek. A Rhizomatiks közismert erőssége, hogy a technológia képzeletgazdag alkalmazásával ragadja meg az emberek figyelmét; a cég már korábban, 2014-ben is együttműködött a Lexussal a Media Ambition Tokyo művészeti és technológiai kiállításon.

A Lexus jövőbeli világítási technológiájára alapozva a “Fényvezetés” egy interaktív kijelzőként működik. A játékos és dinamikus fényhatásokat látszólag végtelen számú fénysugár adja, amelyek az emberi testtel interakcióba lépve változnak. Az intelligens mobil fények szinte ösztönösen vezetik a látogatókat egy nyitott portál felé, ami a határtalan képzelet és innováció jövőjét jelképezi. A látogatóknak arra is alkalmuk nyílik, hogy megtekintsék a 2019-es Lexus Design Award hat döntősének pályamunkáit. Az immár hetedik éve megrendezett verseny a világ feltörekvő kreatív tehetségei számára kínál egyedülálló lehetőségeket. A Nagydíj idei győztesének nevét – akit egy világhírű tervezőkből és szakírókból álló zsűri választott ki – április 8-án jelentik be a világsajtó képviselői előtt.

* A világ legnagyobb dizájnkiállítása, amely Salone Del Mobile néven is ismert. Itt a rendezvények mellett márkák és formatervezők állítanak ki számos (például bútor, divat és textil) kategóriában.

A KIÁLLÍTÁSRÓL RÖVIDEN

Rendezvény neve LEXUS DIZÁJN RENDEZVÉNY 2019 – FÉNYVEZETÉS
Nyitva tartás április 9-13. 10:00-21:00 / április 14. 10:00-18:00 (sajtónap: április 8. 10:00-17:30)
Helyszín Superstudio Più (Art Point) Via Tortona, 27  20144 – Milano, Italy
Kiállítás – A Rhizomatiks által készített installáció
– A 2019-es Lexus Design Award hat döntősének pályaművei
Szervező Lexus International

RHIZOMATIKS

A 2006-ban alapított Rhizomatiks olyan alkotók és gyártók közössége, akik karakteres szereplői a média, a művészet és a mérnöki tudományok világának. A Rhizomatiks eddig számos kreatív projektet vezényelt le, hatásosan kombinálva a műszaki tudást és a képzeletet. Olyan művészekkel dolgoztak már együtt, mint Björk, és sok emlékezetes performance fűződik a nevükön olyan hazai és nemzetközi fesztiválokon, mint a Sónar vagy a MUTEK.