Lelki kényelem

Az első C4 Picasso modell kínálatában kiemelt helyen szerepelt a különböző fényhatású hangulatvilágítást biztosító „Világítás csomag”, melyet a mai Citroënek utasterében is alkalmaznak. Az illatosítókkal és légtisztítókkal kiegészülő csomag még kellemesebbé teszi az utastér légkörét.

Térfogat és tágas tér: ez a Citroën modellek védjegye. Ötletes felépítések és világosabb anyagok alkalmazásával a Citroën a fényt és a színeket használja fel, hogy csökkentse a fáradtságérzetet és növelje a kényelmet. Az elmúlt években a C4 Cactus tökéletes példaként szolgál erre, amely egy radikálisan új stílust vezetett be a belső tér kialakításában. A digitális műszercsoport, az intuitív kezelőgombokkal ellátott érintőképernyő, a kanapészerűen kialakított első ülések, az újfajta anyagok és az üvegtető mind olyan újítások, melyek az autók belső kialakításában bekövetkező gyökeres változást jelzik, az 1950-es években a DS által hozott változáshoz hasonlóan. A 2015-ben Párizsban megrendezett 30. Nemzetközi Autófesztiválon a C4 Cactus utastere nyerte el az év „Legszebb utastere” díjat, melyet tetszetős formáival, a színek és az anyagok harmóniájával, valamint a tervezés átfogó megközelítésével érdemelt ki.

VEZETÉST SEGÍTŐ RENDSZEREK

A lelki kényelem a mai vezetőknek kínált, vezetést segítő elektronikus rendszereknél is megjelenik. A vezetést segítő rendszerek lehetővé teszik, hogy a vezető magabiztosabbnak érezze magát az autójában, mivel ezek a rendszerek segítenek észlelni és elkerülni a potenciális veszélyeket, illetve a stresszes helyzeteket. A Citroën már a 2000-es években az első olyan autógyártó volt Európában, aki sodródásérzékelő rendszert kínált a C4, C5 és C6 modelljeihez: ez volt az AFIL, véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. A gépkocsi sávon belüli helyzetét észlelő infravörös érzékelők segítségével működő rendszer az ülésbe épített rezgő funkció bekapcsolásával figyelmeztette a vezetőt, ha eltért a menetiránytól.

A head-up display funkció, amely számos modell kínálatában megtalálható, megkönnyíti az információk leolvasását a vezetőnek. A nyugodt vezetés érdekében úgy van kialakítva a rendszer, hogy ne vonja el a vezető figyelmét, és ne kelljen levennie a tekintetét az útról.

Ma már a Citroën gépkocsik a nyugodtabb vezetést és a kényelmesebb utazást szolgáló, vezetést segítő rendszerek egész palettáját kínálják. Ezek közé tartozik például az Active Safety Brake, vészfékező rendszer, az adaptív sebességszabályozó, a holttér-figyelő rendszer, az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer, az emelkedőn/lejtőn való indulást segítő rendszer, a félautomata parkolási rendszer vagy az országúti fényszórók automatikus átkapcsolása. Ezek a funkciók minden esetben értékes segítséget jelentenek, mivel tehermentesítik a vezetőt, lehetővé téve számára, hogy csak a lényeges dolgokra koncentráljon.