Hét nagyon szerethető dolog

4. Kifinomult elektromos ablakemelők

A kabin fényűző hangulatához tökéletesen illenek az UX elektromos ablakemelői, amelyek minimális zajjal és rezgéssel működnek. Ráadásul az ablakemelő rendszer érzékeny becsípődésgátló funkciója megakadályozza, hogy a bezáródó ablak odacsípje a vezető ingujját, vagy éppen egy gyermek kezét.

5. Az utasokra is ügyelő ablaktörlők

Az új UX ablaktörlői hihetetlenül innovatívak, hiszen az automatikus esőérzékelés mellett még arra is képesek, hogy fokozatosan lassítsák a törlés ütemét, egyetlen pillanatra sem terelve el a vezető figyelmét. Az pedig már a tradicionális japán vendégszeretet, az ‘Omotenashi’ szellemiségét idézi, hogy az ajtó nyitásakor a törlés automatikusan leáll, nehogy az ablaktörlők vizet fröcsköljenek a ki- vagy beszálló utasok ruhájára.

6. Ötletesen összehajtható csomagtér-takaró

Egy innovatív ötlet, ami hatásosan hangsúlyozza ki a Lexus felhasználóbarát szemléletét: használaton kívül az UX csomagtér-takarója összehajtható, mint egy háló, így alig foglal helyet.

7. Precízen összeszerelt csomagtérajtó

Minden egyes UX összeszerelését jól képzett Lexus-szakemberek végzik, méghozzá a legmodernebb technológia segítségével. A sima és zavartalan működés érdekében minden UX csomagtérajtaját és csomagtérnyílását mintegy 200 ponton ellenőrzik a gyártás során. Az erre szolgáló digitális mérőműszer még a hőmérséklet és a páratartalom apró különbségeit is számításba veszi. Az így kapott adatok alapján a Lexus mesterei a lehető legpontosabban állíthatják be az UX csomagtérajtaját, hogy az sok-sok éven át tökéletesen működjön.