Mozivásznon is arat a Lexus

Mindkét BAFTA jelölését díjra váltotta a Lexus szuperhősfilmje

Tovább menetel a díjszezonban a Fekete Párduc – az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautó márkából’ igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus eddigi legsikeresebb filmes együttműködése. A már eddig is számos rekordot beállító, gyakorlatilag azonnal kultfilmmé váló mozi a ezúttal az Oscar előszobájának tartott, és gyakran angol Oscar-ként is emlegetett BAFTA díjátadón váltotta díjra mindkét jelölését, a a Legjobb különleges effektek és a Legígéretesebb feltörekvő tehetség kategóriában.

A Marvel és a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljei mellett az azokban bemutatkozó forradalmi technológiákról és jövőbemutató műszaki megoldásokról ismert Lexus együttműködése akkora sikernek bizonyult, ami nem csupán az egész szakmát, de vélhetően a filmóriást és a prémium autógyártót is meglepte.

Az 1,35 milliárd dolláros bevételével minden idők legsikeresebb képregényfeldolgozásának és szuperhősfilmjének bizonyuló Fekete Párduc a díjszezont is meglehetősen erősen kezdte: 3 Golden Globe jelölését (Legjobb drámai film, Legjobb zene, Legjobb eredeti betétdal) ugyan nem váltotta díjra, a hollywoodi színészcéh által odaítélt „kis Oscarnak” is tekintett SAG díj közül ugyanakkor kettőt is elhozott, a Legjobb szereplőgárda és a Legjobb kaszkadőrmunka kategóriában.

Megérdemelten nyerte el a film a két BAFTA díjat

A legjobb különleges effektekért járó díjat kétségkívül megérdemelte a film, ebben pedig bizony a Lexus (ezen belül is az ikonikus Lexus LC szupersportkupé) is komoly szerepet kapott. A Fekete Párduc egyik leglátványosabb és legemlékezetesebb része ugyanis éppen az autóüldözéses jelenet, amelyet a A CGI munkálatok vezetője, Brendan Seals ekként kommentál: „Lövedékekkel kellett megrongálnunk a Lexust, betörni a szélvédőjét, a Párduc karmának nyomait rányomni, szóval jó néhány verzióját felépítettük a kocsinak mindenféle megrongált állapotban, hogy felhasználhassuk az egész jelenetben. Az egyik legizgalmasabb snitt az volt, mikor Klaue rálő a Párducra a szonikus fegyverrel, minek hála a Lexus LC 500 száz apró darabra hullik szét.”

A film ikonikus jelenetének tartott üldözéses rész készítését a következő videó mutatja be: https://www.youtube.com/watch?v=OoTqU7lTqkI

A legígéretesebb feltörekvő tehetségnek járó BAFTA közönségdíjat a 6 éves kora óta az Egyesült Királyságban élő, guyanai származású Letitia Wright kapta. A színészetet még általános iskolásként kezdő tehetség a filmben Shurit, a Fekete Párduc húgát alakította. A színésznő nevét azonban kétségkívül érdemes lesz megjegyeznünk: a hollywoodi ranglétrán egy üstökös sebességével felfelé száguldó Wright ugyanis az, akinek a filmjei 2018-ban a legjobban teljesítettek a kasszáknál. Ennek oka, hogy a színésznő a Fekete Párduc mellett szerepelt a Bosszúállók: Végtelen háborúban, Steven Spielberg Ready Player One-jában, és a The Commuter – Nincs kiszállásban is.  

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!