Ez nem kamu(q)! Megjelentek a Kamiq első dizájnrajzai

Két exkluzív dizájnrajzzal kínál először betekintést a ŠKODA új KAMIQ modelljére. A nagyvárosi SUV-modell (City-SUV) robusztus fellépésével a cseh márka nagysikerű formai nyelvezetének folytatója, miközben új stílusjegyekkel is bővíti. Ezek közé tartoznak a ŠKODA modellen első ízben megjelenő, felülre helyezett nappali menetfénnyel kiegészített és két részre osztott fényszórók.

Elején a széles és függőleges állású hűtőrács hangsúlyozza az új ŠKODA KAMIQ City-SUV erőteljes és magabiztos fellépését, amely a márka SUV formai nyelvezetének jellegzetes elemeként kettős lamellázattal készül, felül pedig a motorházfedél karakteres vonalvezetéséhez csatlakozik. A markáns tornádóvonal vizuálisan megnyújtja az autót és tökéletes harmóniában áll a dinamikus tetőívvel. Az újdonság terepes karakterét ezüstszínű, robusztus első légterelője is kiemeli. Az orrkialakítás különlegességei a ŠKODA-modellen első ízben megjelenő, új tervezésű és kétrészes LED-fényszórók, amelyekben a nappali menetfény ezúttal a főfényszóró felett húzódó csík formájában jelenik meg. A KAMIQ mindemellett az első ŠKODA-modellként kínál elöl és hátul is dinamikus irányjelzőket. A fényszórók kristályhatású üveggel és LED-egységekkel erősítik az igényes összhatást.

Amint Oliver Stefani, a ŠKODA Design vezetője kiemelte: “Új KAMIQ City-SUV modellünkön a fényszórók teljesen újszerű elrendezését alkalmaztuk. A ŠKODA-modellen első ízben megjelenő, felülre helyezett nappali menetfénnyel kiformált és osztott világítótestek egyedi fellépést kölcsönöznek a KAMIQ számára, miközben nagysikerű SUV formai nyelvezetünk egy másfajta interpretációját képviselik.”

Kiegyensúlyozott arányok és időtlen formavilág
A magas és masszív hatást keltő motorházfedél az oldalnézetnek is fontos eleme, ahol megnövelt szabadmagasság, nagyméretű kerekek és diffúzorelem hangsúlyozzák a ŠKODA KAMIQ erőteljes formáit. Kiegyensúlyozott arányok, letisztult felületek és modern, egyben időtlen formavilág emelik ki dinamikus és sportos fellépését, a tekintetet vonzó és letisztult rajzolatú farkialakítást pedig a ŠKODA jellegzetes fénygrafikája C-alakzatának újszerű interpretációja és – akárcsak elöl – a világítóegységek kristályhatású formai elemei jellemzik. A crossover-újdonság Európában a ŠKODA első SUV-modelljeként hordoz a jól ismert márkaembléma helyett immár “ŠKODA” feliratot csomagtérajtaján.

Az új ŠKODA KAMIQ a 2019. március 5. és 17. között rendezett Genfi Autószalonon tartja világpremierjét.

https://egyszermarlattamautot.hu/2019/02/06/az-se-kamu-hogy-a-marka-uj-koncepcioja-jelenik-meg-a-kamiq-beltereben/
https://egyszermarlattamautot.hu/2019/01/25/mu-ha-ha-mu-ha-ha/