A Fekete Párduc lehet az első Oscar-díjas Lexus film? (Fotókkal, videóval)

Az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautó márkából’ igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus mára a nemzetközi dizájnvilág, a gasztronómia vagy épp a kultúra számos területén képviselteti magát meggyőző sikerrel. Különösen igaz ez a filmek területére, ahol a kezdő filmesek támogatása mellett a Lexus az elmúlt években kiváló érzékkel nyúlt bele az igazi blockbusterekkel folytatott együttműködésekbe is. Utóbbiakra kiváló példa a Fekete Párduc című Marvel film, amely valósággal berobbant a köztudatba, számos rekordot beállítva.

Talán még a Marvel stúdió és a Lexus sem számított arra az elsöprő sikerre, amely a Fekete Párduc című szuperhősfilmet övezi. A gyakorlatilag azonnal kultfilmmé váló Fekete Párduc valósággal robbantott a kasszáknál: 1,35 milliárd dolláros bevételével minden idők legsikeresebb képregényfeldolgozása és szuperhősfilmje lett. Ha mindez nem lenne elég, a blockbuster 3 Golden Globe jelölést (Legjobb drámai film, Legjobb zene, Legjobb eredeti betétdal) is bezsebelt, és bár ezeket nem sikerült díjra váltani, a Fekete Párduc 7 Oscar jelölést is kapott (Legjobb film, Legjobb látványtervezés, Legjobb jelmez, Legjobb zene, Legjobb betétdal, Legjobb hangkeverés, Legjobb hangvágás) – és a szakemberek szerint egy nyolcadikat, a Legjobb vizuális effektekért járót is megérdemelte volna. Ezzel a Fekete Párduc ismételten történelmet írt, hiszen ez az első szuperhősfilm, amit a Legjobb film kategóriában Oscarra jelöltek. Az erős mezőny ismeretében vélhetően nem ez lesz az, ahol a Fekete Párduc Oscar díjat szerez, ám a többi kategóriában minden esélye meg van a filmnek arra, hogy a jelölést díjra váltsa. Hogy ez mennyire igaz, jól illusztrálja, hogy a Fekete Párduc néhány napja a hollywoodi színészcéh által odaítélt „kis Oscarnak” is tekintett SAG díj közül kettőt is elhozott, a Legjobb szereplőgárda és a Legjobb kaszkadőrmunka kategóriában.

A Lexus nagyon ráérzett tehát a filmben rejlő potenciálra, amelyben egyébiránt a márka modelljei (különösen a lenyűgöző, futurisztikus formavilágú LC szupersportkupé) és jövőbemutató high-tech technológiái egészen markáns szerepet kapnak.

„A világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott luxusautómárkájaként a prémium kidolgozású környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autói mellett az azokban bemutatkozó, az önvezető autózás előszobájának tekintett jövőbemutató technológiáiról ismert Lexus számára kézenfekvő asszociáció a filmben szereplő wakandák high-tech világa. Éppen ezért működik ez annyira jól a filmben és hatnak természetesnek a látványos autós jelenetek.” – mutat rá Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Kétségtelen, hogy a Lexus, és anyamárkája, a Toyota közismerten élen jár a mesterséges intelligencia, a robotika és az autonóm autózás, valamint a jelen és a jövő környezetbarát meghajtásai, a hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás technológiák fejlesztésében. Mindez valóban kézenfekvő partnerré teszi a Lexust a filmben, a márka modelljeire jellemző többszörösen díjnyertes futurisztikus formavilág révén pedig az autók organikus részét képezik a megjelenített világnak.

A Fekete Párduc egyik leglátványosabb és legemlékezetesebb része éppen az autóüldözéses jelenet, amelyet a A CGI munkálatok vezetője, Brendan Seals ekként kommentál: „Lövedékekkel kellett megrongálnunk a Lexust, betörni a szélvédőjét, a Párduc karmának nyomait rányomni, szóval jó néhány verzióját felépítettük a kocsinak mindenféle megrongált állapotban, hogy felhasználhassuk az egész jelenetben. Az egyik legizgalmasabb snitt az volt, mikor Klaue rálő a Párducra a szonikus fegyverrel, minek hála a Lexus LC-500 száz apró darabra hullik szét.”

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!