Álombéli holdjárókat tervezett a Lexus

Egy magazin felkérésére különleges projektbe fogtak a Lexus európai formatervezői, és elképzelték, milyen járművekkel közlekednénk a Holdon. Az eredmények minden elképzelést felülmúltak.

Az emberiséget alighanem örök idők óta foglalkoztatja a kérdés: milyen volna a Holdon élni? A modern tudomány megoldást keresett és részben talált is a felvetés technológiai és biológiai aspektusaira, a problémakör esztétikai vonzatairól azonban ritkán esik szó.

Pontosan ez foglalkoztatta azonban a Document Journal című építészeti, művészeti és divatmagazin szerkesztőit, amikor a kiadvány következő lapszámához arra kérték számos iparág prominens képviselőit, álmodják meg saját szakterületük Holdra vetített lenyomatát.

Az autóiparból a Lexusra esett a szerkesztők választása. Egyrészt, mert a progresszív divat elkötelezett támogatójaként a márka minden más autógyárnál érzékenyebben közelítheti meg a kérdést, másrészt mert sikeres filmes együttműködések kapcsán már bizonyította, hogy az űrjárművek éppolyan közel állnak tervezői lelkéhez, mint az automobilok.

A felkérés akkor érkezett, amikor a dizájnerek a márka első tisztán elektromos tanulmányautóján, az LF-30 koncepciójárművön dolgoztak. A párhuzamos munka mindkét projektnek hasznára vált: az LF-30 egyes stíluselemei utat találtak a Hold-projektbe, az űrbéli témák pedig lehetőséget teremtettek a tervezők számára, hogy hátra lépjenek elsődleges feladatuktól, majd új energiákkal feltöltődve folytassák azt.

A Lexus összesen hét pályaművet nyújtott be a Document Journal szerkesztőinek, akik végül a „zéró gravitáció” elnevezésű alkotást jelentették meg a kiadványban, ám a többi munka is érdemes arra, hogy elidőzzünk felettük, és elképzeljük, hogyan és mivel közlekednénk a Holdon.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!