Alfons Dintner a győri Audi igazgatóságának új elnöke

Head of Pre-Series Center

lfons Dintner október 1-jén átveszi az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját Achim Heinflingtől, aki az AUDI AG ingolstadti központját fogja vezetni. Alfons Dintner Ingolstadtból érkezik Győrbe, ahol eddig az AUDI AG előszéria-központjának irányításáért volt felelős.

„Karrierem során a Volkswagen Konszern különböző gyártótelephelyein tevékenykedtem, és mindig új kihívások után kutattam. Ezért is tekintek nagy örömmel új feladataim elé, mint az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke“, mondta Alfons Dintner. „Számomra kiemelten fontos, hogy a vállalat mellett a munkatársakat, Győr városát és Magyarországot is megismerjem. Az Audi Hungaria a konszern meghatározó oszlopa, azon fogok dolgozni, hogy ezt a pozíciót a jövőben tovább erősítsük.“

Alfons Dintner 1963-ban született a bajorországi Hepbergben. A lakatos szakma megszerzése és a Müncheni Főiskolán elvégzett finommechanikai tanulmányai után 1987-ben kezdte meg szakmai pályafutását az AUDI AG-nál Ingolstadtban. 1998-ban Dintner átvette az Audi TT lakkozójának vezetését, majd 2001-ben az ingolstadti gyár teljes lakkozójának felelőse lett. Az AUDI AG-nál betöltött funkciói mellett ebben az időszakban különböző tervezői és tanácsadói feladatokat látott el a Volkswagen Konszernen belül, többek között a SEAT, a Volkswagen Dél-Afrika, a Bentley, a Lamborghini, valamint a FAW-Volkswagen vállalatoknál. 2007-ben váltott Brüsszelbe, ahol egyszerre vette át az Audi Brüsszel gyárvezetői és szóvivői feladatait. Itt Dintner csapatával az Audi A1 gyártásfelfutásáért volt felelős.

2011-ben a Volkswagen de Mexicó gyártásért felelős igazgatósági tagja lett, ahol csapatával különböző modellek gyártásfelfutását vitte sikerre. Emellett vezetése alatt nyitott meg a silaoi motorgyár, a konszern második mexikói gyártótelephelye. 2014-ben nevezték ki az AUDI MÉXICO S.A. de C.V. ügyvezető igazgatójának. Ebben a pozíciójában az első mexikói Audi-gyár felépítéséért, valamint az Audi Q5 új generációjának gyártásindításáért volt felelős. 2019-ben visszatért Ingolstadtba, ahol az AUDI AG előszéria-központját vezette.