Visszaadta jogosítványát Fülöp herceg

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:
    Visszaadta járművezetői engedélyét Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje, aki a múlt hónapban meglehetősen súlyos autóbaleset részese volt.

    Az idén 98 esztendős Fülöpöt a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte a baleset január 17-én, amikor Land Rover Freelander terepjárójával a helyi főútra próbált kihajtani, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval.
 

   A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult. II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból.
 

   Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi utasának, a 45 éves Emma Fairweathernek eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő a térdén szenvedett könnyebb vágásos sérüléseket.

    A Kia személyautóban utazott egy kilenchónapos kisfiú is, ő azonban nem sérült meg.

    Jóllehet a rendőrségi vizsgálat még tart, az idős herceget számos bírálat érte, különösen azután, hogy már a baleset másnapján Sandringhambe szállítottak számára egy másik Land Rovert a királyi család garázsából, és Fülöp azonnal ismét a volán mögé ült. Ráadásul elfeledkezett a biztonsági övről, és több lapban is fotók jelentek meg, amelyeken világosan látszott, hogy az öv becsatolása nélkül vezetett.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!